А   Б   В   Г   Д   Е   Є   Ж   З   И   Й   І   Ї   К   Л   М   Н   О   П   Р   С   Т   У   Ф   Х   Ч   Ц   Ш   Щ   Ю   Я 

Брюс Грінвуд

біографія


Брюс Гринвуд Bruce Greenwood, Bruce Stuart Greenwood Народився 12 серпня 1956 року в Норанда, Квебек, Канада.

Повне ім`я - Брюс Стюарт.

Дитинство пройшло в Принстоне. Батько Брюса Гринвуда був геологом, потім одержав пропозицію керувати відділенням геології в університеті Британської Колумбії у Ванкувері. Після закінчення школи Брюс Гринвуд вивчає філософію й економіку в університеті Британської Колумбії.

Акторською майстерністю зацікавився на студентській лаві, грав у Ванкуверском театрі.
Кинодебют відбувся в невеликій ролі техніка у фільмі "Острів ведмедів" (1979). Із цього ж року Гринвуд начинаеи зніматися в телесеріалах: "Сентэлсвер", "Автостопщик", "Джесси", "Мэтлок", "Людина нізвідки" і ін.
В 1990 році зіграв Джерома в еротичній стрічці "Дика орхідея".

Серед киноработ Брюса Гринвуда - Біллі в "Славнім майбутньому"
(1997), доктор Эдгар Калдикот в "Непристойному поводженні" (1998), Робертсон у стрічці "Я, робот" (2004), лорд Чарльз в екранізації Сомерсета Моэма "Театр" (2004).

За роль Калеба Стоукса в серіалі "Дорога в Эйвонли" (1989-1996) Брюс Гринвуд удостоюється канадської тетевизионной премії "Джемми" і номінується на "Джемми" за виконання ролі Хоофта в телефільмі "Маленькі викрадачі" (1990).

фільмографія

Bruce Greenwood, Bruce Stuart Greenwood

2009 Звёздный путь | Star Trek (США)  ::  Кристофер Пайк /Christopher Pike/
2008 Бизнес на крови | Summit, The (Канада)
2007 Сокровище нации: Книга тайн | National Treasure: Book of Secrets (США)  ::  Президент США
2007 Пожарный пес | Firehouse Dog (США, Канада)  ::  Коннор
2007 Меня здесь нет | I'm Not There (США, Германия)  ::  Кинэн Джонс
2006 Дежа вю | Deja Vu (США)
2006 Белый плен | Eight Below | Antarctica (США)  ::  Доктор Дэвис МакКларен
2005 Самый быстрый «Индиан» | World's Fastest Indian, The (Новая Зеландия, США)  ::  Джери
2005 Капоте | Capote (Канада, США)
2005 Динозавр Ми-ши: Хозяин озера | Mee-Shee: The Water Giant (Великобритания, Канада)  ::  Шон Кемпбелл  ::  главная роль
2005 Бешеные скачки | Racing Stripes (Южно-Африканская Республика, США)  ::  Нолэн Уолш
2004 Я, робот | I, Robot (США)  ::  Робертсон
2004 Театр | Being Julia (США, Канада, Венгрия, Великобритания)  ::  Чарлз
2003 Страна любви | Republic of Love, The (Канада, Великобритания)
2003 Земное ядро. Бросок в преисподнюю | Core, The (США, Великобритания)
2003 Голливудские копы | Hollywood Homicide (США)  ::  лейтенант Бенни Марко
2002 Унесённые | Swept Away (Великобритания, Италия)
2002 Глубина | Below (США)
2002 Великолепные Эмберсоны | Magnificent Ambersons, The (США)
2002 Арарат | Ararat (Франция, Канада)  ::  Мартин
2001 Девочки в большом городе | Girl Thing, A (США)
2000 Цепь | Cord (Канада)
2000 Правила боя | Rules of Engagement (США, Канада, Великобритания, Германия)  ::  Билл Сокалсоветник по национальной безопасности
2000 Здесь на Земле | Here on Earth (США)  ::  Эрл
2000 13 дней | Thirteen Days (США)  ::  Джон Кеннеди  ::  главная роль президент США
1999 Цвет отваги | Color of Courage, The | Sipes vs. McGhee (США)  ::  Бенджамин
1999 Дорога в ад | Lost Son, The (Франция, Великобритания, США)
1999 Двойной просчет | Double Jeopardy (Германия, Канада, США)
1998 Хитрый вор | Thick as Thieves (США)
1998 Непристойное поведение | Disturbing Behavior (Австралия, США)
1997 Славное будущее | Sweet Hereafter, The (Канада)
1997 Охотники за сновидениями | Sleepwalkers (США)
1997 День отца | Fathers' Day (США)
1995 Человек ниоткуда | Nowhere Man (США)
1995 Мужчина из снов | Dream Man (США)
1995 Благословение | Mixed Blessings (США)
1994 Экзотика | Exotica (Канада)
1994 Спутник жизни | The Companion (США)
1994 Сердце ребенка | Heart of a Child (США)
1994 Горькая месть | Bitter Vengeance (США)
1994 Банки красок | Paint Cans (Канада)
1993 В дрейфе | Adrift (Канада)
1992 Шоу Ларри Сандерса | The Larry Sanders Show (США)
1992 Пассажир № 57 | Passenger 57 (США)
1992 HBO: Первый взгляд | HBO First Look (США, документальный)
1991 Слуги сумерек | Servants of Twilight (США)
1991 Идеальные преступления | Perfect Crimes (США)
1990 Маленькие похитители | The Little Kidnappers (Канада)
1990 Летние мечты: История группы «Бич бойз» | Summer Dreams: The Story of the Beach Boys (США)
1990 Дикая орхидея | Wild Orchid (США)
1989-1996 Дорога в Эйвонли | Road to Avonlea (Канада)
1989 Погоня | Pursuit (Великобритания, США, Югославия)
1989 Ещё один шанс | Another Chance (США)
1986-1995 Мэтлок | Matlock (США)
1986 Магазин бикини в Малибу | The Malibu Bikini Shop (США)
1983-1991 Путешествующий автостопом | Hitchhiker, The (Франция, Канада, США)
1982 Сент-Элсвер | St. Elsewhere (США)
1982 Рэмбо: Первая кровь | Rambo: First Blood (США)  ::  солдат национальной гвардии
1979 Остров медведей | Bear Island (Великобритания, Канада)
Продюсер
2003 Страна любви | Republic of Love, The (Канада, Великобритания)